månadsarkiv: augusti 2015

Med risk för att bli tjatig…

…men det är verkligen bara bröllopsplaneringen som ryms i livet just nu. Jag har låtit bli att uppdatera här i några dar för att jag tänkt att ni tror att jag gått å blivit märkvärdig å bara vill stoltsera med att jag ska gifta mig. Men det FINNS verkligen inget annat att prata om!

Det här är vad jag kan skrapa ihop som inte handlar om bröllop:

  
Henric å Malte chillade en stund i eftermiddags. Den ena snarkade högre än den andra. 

  
Det var magiskt vackert på promenaden ikväll!

  
Åsså har jag köpt mig ett par snygga rosa hörlurar. Som är helt å hållet kassa, haha. Men snygga. 🙂 

Sådär ja. Nu har vi avklarat det. 🙂 

Nu vill jag bara informera om att det där med bröllopsvalsen kommer bli fullkomligt katastrof! K A T A S T R O F! Jag trillar ju bara rakt över karln!!

Jaja… Min läkar-vän kommer ju vara på plats, så hon får väl blanda ihop lite gips i värsta fall… 😉 

Det går undan nu 

Det är inte fjärilar som flyger runt i magen nu, det är stora fåglar. Typ fiskmåsar. I morgon är det 1,5 vecka kvar till bröllopet! Jag tror ärligt talat att jag bajsar ner mig, haha! 

Idag har vi beställt blommor å dekoration. Klänningen har justerats å planeringen går på högvarv. En välbehövlig promenad togs ikväll, för att rensa tankarna. Fast jag rev nog bara upp dom i stället. Grät å skrattade där jag gick. 🙂 

  
Nu är dagen snart här. Inte långt fram i framtiden. Inte nåt som ”kanske händer nån gång”. Den är snart här. Om 1,5 vecka är den här.

I denna ljuva sommartid

Åh, vad jag njuter av värmen! Förkylningen vill inte ge med sig, jag snörvlar å har ont i halsen, men så länge febern håller sig borta så njuter jag av att ligga i solen! 

Tänk vad lite väder kan göra skillnad! Smärtan i kroppen, som jag numer känner dagligen, får sig en riktig spakur i detta väder. Jag kan nästan bokstavligen känna hur solstrålarna masserar smärtan å gör den betydligt mindre. Vilken grej alltså! 

  
  
Jag har dessutom ätit plättar med sylt å glass två dar på raken. Om jag vill gör jag det i morgon åxå. Hej Sommar! ❤️

En som dock inte njuter så mycket av den höga värmen är Malte. Det är inte kul att ha så tjock päls dessa dagar. Jag sprayar han med kallvatten åsså får han ligga å kyla ner sig bredvid glöggflaskorna som blivit kvar i kylen sen i julas. 🙂 

  
Tur dom kom till användning till slut! 😉 

På en filt i gräset

Så kom den till slut. Första soltimmen på en filt i gräset! Kanske det blir den enda i sommar, men då var den i alla fall väldigt njutbar! 🙂

  
  
  
Så otroligt skönt med lite sol på näsan, musik i öronen å gräs som kittlar mot huden. 

Nu hoppas jag att jag vaknar helt frisk i morgon, efter att ha lapat lite d-vitamin!

Ruttet, tycker jag!

Halsen har återigen fyllts med taggtråd, näsan rinner å kroppen känns febrig. Känns bekant på nå vis… Å tjatigt.

Tjurade därför ihop i eftermiddags å tyckte att jag behövde uppmuntras. Sagt å gjort. Jag åkte å fyllde famnen med rosor! (Inte trosor! Nu läste ni fel!)

Jag tänker att rosor är bra för både kropp å själ. Å säkert febernedsättande. 😉

  
  
  
  
  
Nu hoppas jag på en lite bättre morgondag. 

Åsså sänder jag en tanke till er som kämpar med betydligt svårare saker. Det kommer en morgondag. Å en gryning. Det gör det.

Livet! ❤️

Nu är kroppen lite sämre igen så då blir dagen därefter. Gav mig ut på en cykeltur å blev borta i fyra timmar (HAHA!), eftersom pauserna är grymt mycket längre än själva cykelsträckan. 🙂

En av pauserna (den bästa) blev hos Kicki. Jag cyklade ner i hennes trädgård å blev mottagen med en öppen famn. ❤️

Åh, så härligt att få tanka hos en vän! Det är riktigt fint!

Vi gapskrattade, fällde en tår å avhandlade livets viktigheter. 

  
Alltså, livet! ❤️

Det är så skört… Runtomkring händer svåra saker hela tiden. Å med mina egna erfarenheter så kan jag ärligt säga att jag ofta är rädd för att falla, för att vara den som drabbas. För att jag helt enkelt så många gånger har fått känna på det svåra. 

Men det gör att jag åxå känner sån oerhörd tacksamhet när jag får ta del av den stora kärleken, tryggheten å innerliga glädjen. Det är stort! 

Som sagt… Livet! ❤️ 

Korset i mitten

Helt plötsligt när jag gick i mina egna tankar så dök den upp. En barkbit med formen av ett hjärta. Just framför mina fötter. 

Jag log å gick vidare. Men så stannade jag upp å tänkte att ”den där barkbiten vill jag ta med mig hem”. Jag traskade tillbaka å tog upp den. 

Den har verkligen formen av ett hjärta.

  
Men vad som är mer anmärkningsvärt är korset i mitten. Ser ni det?

Stora saker ligger framför i livet. Å jag tänker att det här är en påminnelse om var jag behöver lägga mitt fokus. 

Korset, i mitten av mitt hjärta. Genom allt. 

Det blev spännande där ett tag…

Den där vilan jag nämnde i förra inlägget var verkligen behövlig, för efter den har det varit allt annat än vila. För att göra en lång historia kort: Min brudklänning funkade inte att använda (den som det tog fem månader att få hem…), så jag har fått (såhär mindre än en månad innan bröllopet) ge mig ut för att hitta en ny. Jag blev rätt kallsvettig när jag insåg att jag var tvungen att börja om, men nu känner jag mig lugnare. Ny klänning är inhandlad å jag känner mig nöjd! Puh! (Jag fick lämna tillbaka den jag redan köpt, tack å lov…annars hade nog budgeten gått av på mitten, haha. Det var dessutom inte mitt fel att det blev som det blev, jag kollade noga upp allting innan jag köpte den å butiken lovade att det skulle gå att ordna dom justeringar jag önskade). Nåväl. Det löste sig ju. 

Nu har jag stoppat fossingarna i tofflorna. Begravning å vigsel-jobb för denna vecka är avklarade å jag njuter i kvällssolen. 

  
  
Nu vilar vi igen, tycker jag. 🙂 

Njutbar ensamhet

Henric är ledig några dagar å vi kör bröllops-race, fixar å donar. Bestämmer mat, träffar prästen, sätter vigselprogrammet, beställer ringar… Ja, vi kör på liksom. Det är intensivt å roligt. Men det tar ju åxå på krafterna, särskilt om man från början inte är superpigg. 😉 Därför har jag ikväll njutit av ensamtid. Henric åkte till Skellefteå å jag stannade hemma å har bara myst. Hårinpackning, tända ljus å avkoppling på altanen är kvällens tema!

  
  
Jag önskar dig en skön kväll å natt. I morgon är det nya bestyr i vårt liv, bra som dåliga. Men nu får vi vila. Tack å lov för det!