månadsarkiv: november 2012

Adventspyssel???

På Facebook dyker det upp inlägg efter inlägg från människor som pysslar, fixar å fejar. Det är bilder på adventstjärnor, lussebullar, tomtar å idylliska köksfönster. Det står ”myyyyyys”, ”pyyyyys” å andra gulliga ord. Å jag gnuggar mig mest bara i ögonen å tänker ”vad menar ni nu…?”

I mitt kök står det ett ställ med kläder på tork.

20121130-220635.jpg
De är inte ens röda, så jag kan inte ens låtsas att det är adventspynt.

Jag har inte haft en enda julpinal i mitt hem sen 2002. Såhär 10 år senare tänkte jag ändra lite på det. Kanske jag köper hem en fin ljusstake ändå. Å vi ska julbaka. Jag ska trycka ner russinen i lussebullarna. Det är åxå en uppgift!

Men innan dess har jag lite fler maskiner som ska tvättas å torkas. Kanske jag hittar en röd t-shirt i högen som jag kan hänga i en lampskärm så länge.

Glad Advent! 😉

Nu är brillorna här!

Igår kom det ett sms när jag jobbade att mina glasögon var klara, så i förmiddags när jag gick av mitt pass så tryckte jag på gasen å slirade in på A6, glad som ett barn på julafton! Dock kändes det som att ögonen gick i kors när jag tog på mig de å jag skrek ”HJÄLP! Ska jag se såhär??” till den mycket vänliga tjejen som jobbade där. Hon påstod att allt var som det skulle men att det tar tid att vänja sig vid den nya styrkan, så jag raglade ut glad i hågen. 🙂 Jag känner mig lite lätt sjösjuk å ögonmusklerna går på högvarv för att vänja sig, men jag hoppas det blir prima ballerina så småningom.

20121129-222353.jpg
Såhär blev det!

I övrigt har inte mycket hänt idag eftersom jag totalt somnade ifrån allt när jag kom hem. I 3,5 timme låg jag däckad. Sen knatade jag in hos Göran å socialiserade lite. Vi kollade solresor å jag lånade hem en katalog som jag ska drömma mig bort i. 🙂
Precis när jag skulle gå så ringde hans son å jag hörde Göran säga: ”jag sitter å pratar med grannen”
”Din BÄSTA granne” ropade jag från min lägenhet.
Såklart. 😉

20121129-224052.jpg
Han är ju min bästa granne! 🙂 (å hyresvärd)

När verkligheten inte stämmer överens med planen

Egentligen tänkte jag lägga upp en bild på världens godaste kladdkaka som vi åt ikväll. Men vi hann äta upp den innan jag tog nån bild. Sen tänkte jag berätta om våran mysiga myskväll som vi skulle ha. Men i stället tog jag fram dammsugaren å toaborsten å städade å gjorde fint i lägenheten. Klockan halvtolv på natten. Så jag har ingen myskväll att berätta om. Nu svettas jag sådär härligt mycket som man gör efter ett städpass. Myskväll? Någon?

I stället för den där perfekta kladdkakan på den där perfekta myskvällen som aldrig blev av, så visar jag i stället en bild på en otäck varelse jag hittade i taket. Vi kan kalla honom för Orvar.

20121128-002430.jpg
Zooma in om ni inte ser honom. Han påminner oss om att livet ibland inte blir så glamoröst som vi tänkt oss. Fy, vad ful han är!

Go natt.

På resande fot neråt landet igen

Veckan i Piteå gick snabbt, swisch sa det bara så var det dags att åka neråt igen. I morse skjutsade Mamma oss till Kallax å nu sitter vi på bussen från Stockholm å närmar oss sakta Jönköping.

Igår hade jag som sagt två spelningar i Piteå å det gick bra. Tacksam över de som kom å lyssnade å som med uppmuntrande ord gjorde mig glad. Det är speciellt vid såna tillfällen som igår som jag tänker att jag kommer bli olycklig om jag inte får fortsätta med sången. Så är det bara.

20121126-181135.jpg
Min kära svägerska la ut denna bild på instagram under kvällsspelningen. Jag skrattade högt när jag såg den, det ser ut som att jag ska kräkas i micken, haha! Tack å lov gjorde jag inte det… 😉

Nu ska vi kolla lite film här i bussen för att försöka glömma för en stund att rumporna domnar bort!

20121126-181553.jpg
Perfekt åka-buss-väder är det i alla fall.

Från mörker till ljus

Efter att ha levt i mörker bakom mina solglajjor så kan jag nu äntligen vistas i dagsljus!
Jag vill inte att detta ska vara nån sjukblogg så jag drar det snabbt. Huvudvärken började den 28 oktober men jag jobbade å käkade painkillers. Tänkte att det skulle gå över. Dessutom trodde jag att det nog berodde på att synen försämrats. Men så för typ en å en halv vecka sen så fick jag ju det där migränanfallet som var mycket otrevligt. Ringde vårdcentralen å bad att få komma på undersökning eftersom jag hade haft ont så länge, men blev nekad. Åkte hem till Piteå å inget blev bättre, fick ställa in allt som skulle göras. Ringer vårdcentralen i Piteå å får direkt en akuttid. Där konstateras det att jag fått något som kallas långvarig migrän, nånting som drabbar väldigt få å som kroppen inte klarar av att bryta själv. Jag fick sprutor för att bryta smärtan å sen åkte jag hem med en rejäl gottepåse innehållandes smärtstillande, migränmedicin, muskelavslappnande å annat mysigt. Än är inte huvudvärken helt borta, men jag kan ha lampan på å jag fungerar någorlunda å det känns helt fantastiskt!

I morgon har jag två spelningar å jag kan ju säga att förberedelsetiden har inte varit lång, men jag kan bara göra mitt bästa å hoppas på att det räcker. Det viktiga är inte att jag sjunger perfekt. Det viktiga är att de som lyssnar har ett öppet hjärta. Då kan vad som helst hända. 🙂

I kväll har brorsan med familj varit här. Jonas hade med sig basen så vi spelade ihop, så roligt! 🙂 Å i går fick jag träffa Kicki en liten sväng. Det betyder mycket att få vara med människor som betyder mycket för en! <3 Ok, mina vänner. Nu får ni gärna vara med å rösta här! Det gäller bågarna.. Jag har nog egentligen redan bestämt mig, men vill höra vad tycker ändå. 🙂 20121124-223012.jpg
Kanske att båge 1 ska pryda min nuna?

20121124-223107.jpg
Eller kanske att båge 2 passar bättre?

Vad tycker du?

En lugn dag bakom glajjorna

Idag har jag fått ställa in dagens sysslor pga huvudvärken. Skulle ha åkt till kyrkan för att förbereda inför söndag då jag ska sjunga både klockan 11 å klockan 17. Men nu har vi flyttat fram planeringen till torsdag i stället.
Dagen har i stället bestått av ett lugnt tempo med vila å lugna aktiviteter. Såsom stickning. 🙂 Jag har inte stickat på evigheter, så Mamma fick hjälpa mig att komma igång, men nu har jag påbörjat en halsduk. 🙂

20121120-200316.jpg
Koncentration å tålamod behövs. Bra träning för mig. 😉

Annars har det inte hänt nåt revolutionerande idag. Förutom att jag gjorde varm choklad till fikat. 😉 Det lindrade huvudvärken lite (rent mentalt i alla fall).

20121120-201940.jpg
Jag tror Pappa åxå tyckte den var god!

Uppe i Piteå!

I förmiddags anlände jag å Henric till Piteå efter en natts resa. Han ska jobba här i veckan å jag bestämde mig för att följa med upp då Pappa varit dålig. Henric åkte direkt till jobbet å jag å Mamma å Pappa åt lunch å efterrätt. 🙂

I eftermiddag har jag å Mamma varit på stan en sväng å jag måste säga att det såg nog väldigt lustigt ut. Eftersom jag fortfarande är väldigt ljuskänslig så gick jag omkring med stora solbrillor, trots att det var bäcksvart ute (gatulysena känns som knivar i ögonen) å när jag kom in i affärerna blev det ju ännu värre. Brillorna på å händerna för ögonen, haha.
Jaja. Nu har jag i alla fall inhandlat nytt smink eftersom jag glömde allt i Jönköping…

Nu har Mamma gjort tomtegröt. Skönt att vara hemma!

20121119-182527.jpg

Rockstjärnelivet levererar!

Hallå mina vänner! Här är det uppåt å partystämning på hög nivå! I alla fall skulle jag önska det, men icket. För första gången i mitt liv så har jag haft riktig migrän å det var riktigt otrevligt. Det är fortfarande inte så lajbans.

Strosar omkring i dessa sköna glajjor å ser allmänt rockig ut!

20121116-142259.jpg
Ja, ni ser ju själva. En riktig stjärna!

Tar tacksamt emot tips å råd från er som kan nåt om denna åkomma.

Igår åkte Henric till Nässjö å köpte sig en dyrgrip till kamera. Så nu tassar jag på tå här hemma å vågar inte röra mig i närheten av den, eftersom jag är expert på att klanta mig å dratta grejer i backen.
Men strunt samma. Kameran är inte viktig i detta. 🙂 Det viktiga är att jag åxå fick en present! 😉 På vägen hem åkte han förbi frissan å köpte mina favoriter! Schampo, balsam å silikondroppar från JOICO. Jag kan inte förstå att det finns en öl som lanseras som Norrlandsguld. Det är ju det HÄR som är guldet! På norrlandstösen. 🙂

20121116-143718.jpg

Nu ska jag vila. I glajjorna såklart.

I bågarnas land

Mycket riktigt så hade min syn försämrats, så förhoppningsvis försvinner huvudvärken när jag får mina nya brillor. Men frågan är vad i allsin dar jag ska välja för bågar. Provade i sinne när jag var i butiken i måndags, men såg ut som en fågelskrämma i samtliga.

Kör med denna anonyma variant just nu, då mina vanliga har gått sönder å jag tack å lov hade de här liggandes i en låda.

20121114-234240.jpg
Känner mig som en grå mus, jag är ju van vid markanta bågar.

Men man vill ju inte vara alltför uppseendeväckande heller. Som de här… Vi kan väl alla vara rörande överens om att dessa inte är min ”cup of tea” så att säga…

20121114-234641.jpg
Som sagt… Fågelskrämma var ordet. HAHA!!

Nya tag

Efter en god natts sömn, så vaknade jag upp till ytterligare en dag med skallebank, men tack å lov så har det varit lite mindre plus att jag varit bättre till mods idag, vilket gör det hela mycket mer hanterligt!

Det var ingen vacker syn jag möttes av när jag stegade ut i köket…

20121111-220253.jpg
Det var bara att hugga i å röja. Fint blev det efteråt! 🙂

En promenad å en dusch senare så kom jag på att jag behövde tvätta. Å på vägen ner till tvättstugan så mötte jag hyresvärden. Å som vanligt så pratade vi å pratade å vips hade tiden flugit iväg å det blev bråttom! Stuvade in mig själv å noterna in i bilen för en spelning på ett behandlingshem, kom precis i tid å satte mig vid pianot. Puh! 🙂
Sjöng å berättade lite ur mitt liv å kände mig alldeles privilegierad över att få vara där. Så fina människor!

När jag kom hem så ringde jag Pappa å grattade honom på Farsdag. Å han berättade att han mådde bättre nu. Det värmde hjärtat ytterligare!

20121111-222033.jpg
GRATTIS på Pappa-dagen! Önskar DamenQ

Nu står ögonen i kors. Dax att tänka på refrängen så att säga… (som klysch-Kjelle skulle ha sagt… ;))

I morgon åker Syrran med familj till Egypten. Jag är inte alls avundsjuk. Jag ääääääälskar regngrått november i underbara Sverige! (…..)