månadsarkiv: maj 2017

Drömdag!

Det är såna här dagar jag drömmer om när det är motigt å tungt i livet. Eller när kylan å mörkret aldrig tycks ta slut under vinterhalvåret. Då drömmer jag om värmen å sommaren. Å dagar då livet känns enkelt å lätt. Idag har det sannerligen varit en sån dag! ❤️

Vi började med en liten utflykt till Rudenstams Gårdsbutik i Huskvarna. Så mysigt ställe, dit ska vi fler gånger. Vi köpte hem godricka å finchoklad. 😊 Jag älskar sånt här, det känns både lyxigt å fräscht! 

Sen åkte vi hem å bytte om å gick ner till stranden. SÅ LJUVLIGT!! 30 grader, klarblå himmel, glada människor å SOL! Kändes som att vara utomlands. 5 minuter gångavstånd från vår lägenhet. Lyx i kvadrat!


Så fantastiskt härligt! ☀️ 

Ikväll knatade vi ner på stan för middag ute. Det är ju marknad här i helgen, så det är lite festivalkänsla. 25 grader varmt, solnedgång, god mat å härlig stämning. Vilken fantastisk dag detta blev! TACK Gud! 🙌

Men nog ÄR det sjukt vilken skillnad det är i detta avlånga land! På väderkartan i morse utlovades högsommarvärme i söder å SNÖ i norr! Jag hoppas innerligt att snöflingorna uteblir, för nu behöver vi alla få paus från vintern. På alla plan. 

Spännande å roligt! 

Hej kära du. Hur mår du? Här går dagarna å just nu är det mest roligheter. Henric är ledig å vi passar på att göra lite saker. 


Igår åkte vi på utflykt med några vänner till Röttle. Så otroligt vackert där! Vi fikade vid stranden å tittade runt i naturen. Har aldrig varit där innan, men det var ju ett riktigt smultronställe! 

Idag var det  Jönköpings marknad å det var FULLT av folk i stan! Perfekt väder dessutom. Vi strosade runt, handlade lite å filosoferade. Det är så makalöst vackert den här årstiden. 

Dock blir jag sjukt trött av alla intryck å att det är så mycket folk. Vi köpte mat å gick å satte oss på piren å åt. Där var det lugnare, men GALET varmt! Så härligt att sommaren visar sig! 
Sen åkte vi å fixade inför det som komma skall… en stor bur till bilen, matskål å vattenskål… 🙂 Om 1,5 vecka ansluter sig Alfred till vår familj! ❤️
Efter noga övervägande så bestämde vi oss för en samojed. Det är ett stort ansvar å en ärofylld uppgift. ❤️ I söndags var vi å träffade valparna igen å vi hade bestämt oss innan vilken vi skulle ha. Men när vi kom dit så fick vi ändra oss då den här valpen valde oss helt enkelt. 🙂 

Det här känns ju oerhört spännande såklart! 🙂 Nu vill man helst att dagarna ska gå. 🙏

Inte en dag för tidigt

ÄNTLIGEN kom värmen!! POFF sa det, så var allt grönt å utslaget. Så härligt! Jag hamnade lite i chock när jag tittade på termometern på morgonen igår å såg att det var över 20 grader. Ställde mig å stirrade med uppspärrade ögon i garderoben: ”VAD ska jag ta på mig i detta väder??”. Man är liksom så van att hela tiden tänka ut vad man ska ha för att inte frysa, så när värmen äntligen dyker upp får man ju kortslutning.

Jag var i alla fall på min massage igår (är där varannan vecka) å det var fantastiskt skönt.  Efteråt gick jag å köpte lunch å satte mig i Rådhusparken under ett träd å bara njöt (å åt). 


Gick hem å tog ut Malte så han åxå fick känna på finvädret. Nöjd gubbe! 🙂 

Idag gick jag ner å köpte sallad å åkte ut till Huskvarna för lunch å balkonhäng med min vän Sandra å hennes Ester. Det är sån lyx att kunna ses sådär spontant å enkelt. Det är nåt med värmen alltså. Allt är mycket enklare i sommarvärme! 

Kylan ska visst återvända om några dar. Så det är bara att samla ihop all värme man kan å ladda för underställ å mössa igen. 😉 Hoppas DU är varm, i alla fall inombords! ❤️

Dör sötdöden!

Vi har funderat länge på att skaffa hund å idag åkte vi å tittade på några valpar. Det är mycket som ska vägas in, man ska hitta rätt ras å tänka igenom allt noga. Men åååååå vad vi smälte när vi såg dessa godbitar! 


Vi försökte vara neutrala å coola. Det gick sådär. 😉 

Som sagt. Vi funderar fram å tillbaka. Väger olika alternativ mot varandra. Men dom här små vita drömmarna var sannerligen ljuvliga! ❤️

Nåväl. Vi måste tänka med både hjärta å hjärna. 🙂 

Spännande möte!

Alltså, va roligt det är med nya möten å konstellationer. 🙂 Jag som oftast jobbar på egen hand med musiken tycker det är så roligt när jag får jobba å musicera tillsammans med någon annan. Det är oftast väldigt inspirerande å utmanande.

Ikväll mötte jag upp Sara på Spira för planering å övning inför något som förhoppningsvis ligger framför oss… 🙂 Spännande! Å så roligt. 


En skön böna det här! Å duktig! Tack Sara för ikväll. ❤️

Nu är jag sådär glad, förväntansfull å tossig så jag knappt kan sova. Angenämt ändå. 🙂 

Gör det lilla du kan

Det finns en sång som har texten ”Gör det lilla du  kan, gör det villigt å glatt” som handlar just om att finna glädje i att göra det man kan. Även om det (i sina egna eller andras ögon) är litet. 

Att känna sig nöjd över att man faktiskt gör det. Å inte fokusera på hur mycket mer eller bättre man borde gjort.

Idag gjorde jag ”det lilla jag kan” å känner mig nöjd med det! Sammanlagt fick jag ihop 12 minuters träning utspritt under dagen. 12 minuter! Det låter ynkligt, särskilt med tanke på att det var utspritt, haha. Men för mig gör dom där 12 minuterna skillnad, för både sinnet å kroppen. 

Många med ME kan inte träna överhuvudtaget. Jag har perioder (låååånga ibland) när jag inte heller kan det. Men tack vare sjukgymnasten i Göteborg som lärde mig hur jag ska göra för att klara av lite träning utan att bli sämre så har jag faktiskt hittat ett sätt som hjälpt mig komma tillbaka till lite träning. Å jag är SÅ glad för det! 🙌 Rörelseglädje! ❤️

Vinterns återkomst

Alltså, allvarligt talat. Nu tycker jag så vansinnigt synd om er Norrbottningar. Usch å fy för snön som kommit igen! 🙁 Mamma ringde ikväll å hade två ord på sitt hjärta: ”Var glad!” (😂) Hon syftade givetvis på att jag är här å slipper se skiten. Så ja! Jag ÄR glad! Inte är det särskilt varmt här nu heller, men nån snö har vi i alla fall inte. 

Det sjuka är att Piteborna hade 20 grader varmt häromdan! Å nu är landskapet vitt å kallt. SICK.


Såhär såg det ut igår när jag pausade på en bänk under min promenad. 😍

På kvällen ville jag ta vara på solens strålar så jag gick å satte mig på en av bryggorna vid Munksjön (precis på andra sidan sjön från där jag satt på dan).


Utanför bilden kryllade det av människor som satt på bryggor, uteserveringar å bänkar. Glada å fullt upp med att njuta. ❤️ Jag tyckte det var skönt att omge mig med människor utan att vara social. Bara sitta.

Sen gick jag förbi å hälsade på Henric på jobbet.


Det var konsert med Isabella Lundgren. Vansinnigt duktig sångerska! Har du hört henne? Visste inte vem hon var innan, men wow alltså. Vilken röst! 

Happy Friday! 

Jag som lovat mig själv att inte fastna i filter-träsket, men Henric lurade in mig ikväll. 🙈 Detta är dock en engångsföreteelse. Det måste det va! 😂 Så…


Happy Friday!! 🎉 Önskar dig en skön helg! 😊  

Bättre dagar!

Några bättre dagar har passerat, så härligt att vara på benen! I måndags var jag, Henric å 40.000 till i Knektaparken å hyllade HV71. Härlig stämning å det var svårt att hålla tårarna borta när spelarna – en efter en – fick motta folkets jubel. Så mäktigt! 


Jag får alltid gåshud när människor som jobbat hårt å längtat å hoppats äntligen når sin dröm. Oavsett om det gäller ett SM-guld, ett körkort eller den där utbildningen som man sökt in på. 

Jag minns när jag var liten å sålde ”panda-grejer” (är det nån som fattar vad jag menar? Det var typ som jultidningar fast nån annan organisation). Ju mer man sålde ju högre premie fick man. Jag ville så gärna ha den högsta premien å gav mig den på att jag skulle klara det. Å det jag gjorde! Jag minns hur galet glad jag var när jag insåg att jag kommit upp i högsta pott å att jag skulle få den där efterlängtade premien. Mamma var borta å jag kunde knappt bärga mig tills hon kom hem. Direkt jag hörde hur hon klev in genom dörren så sprang jag å kastade mig i famnen på henne. ”Mamma!! Jag KLARADE det!! Jag får välja vilken premie jag vill!!” Det var ett riktigt SM-guld för mig. Å en viktig lärdom att om jag sätter höga mål så kan jag faktiskt nå dom. 

Nåväl. Nu blev jag lite nostalgisk här…men bara för att stilla din nyfikenhet (😉) så ska jag berätta vad premien var. Det var ett påslakanset med en jättestor panda på. 🙂 Kände mig som en prinsessa när jag sov i dom där lakanen. Det var som guld mot huden. 😉😂

Tillbaka till att jag varit på benen. Jag har ÖVAT! Jisses, vad länge sen! Saknar mitt piano, men är tacksam över att jag får hålla till på Henrics jobb. 


En ny låt-idé kom till, vi får se om det blir nåt av det. 🙂 

Idag började jag dagen (12.30, haha) med massage inne i stan. Så skönt! Mina knutor i axlar å nacke ska lösas upp. Men vilken pärs alltså! Jag var helt däckad efteråt! 

Henric har varit ledig idag så i eftermiddag åkte vi å fikade på A6, sen tog vi en kvällspromenad. 


Så vackert ute! Å dofterna! Jisses alltså…nu är sommaren nära. 🙏

Middag intogs vid 22-snåret. Vi är verkligen kassa på att äta middag i tid. 🙁 

Hoppas du mår bra! ❤️