månadsarkiv: februari 2017

En färgglad uppmuntran!

Alltid detta pris som ska betalas… Vaknade upp till en kropp som inte alls mår bra. Inte konstigt med tanke på gårdagen. Men ändå så enerverande. Jag försöker distrahera mig med roliga serier för att inte behöva känna av obehaget, det går väl sådär.

MEN! Tur är väl att just idag så kom det ett roligt paket på posten. Åååå, jag har liksom försökt skynda mig att somna om kvällarna för att kunna vakna å titta i brevlådan. Å nu var det där! 😍 Paketet som jag klickat hem till mig själv. Jag älskar ju det här med att fira å uppmuntra sig själv för dom framsteg man gör. Å när det går trögt behöver man en liten morot. Så när jag fick ett bidrag av mamma å pappa till träningskläder i födelsedagspresent så började jag genast se mig om på nätet vad jag ville öka garderoben med. Fastnade för ett par färgglada tränings-tights å nu är dom här!!
Vad tycks?? Jag gillar dom skarpt! Nu längtar jag till nästa tid med sjukgymnasten, jag känner mig per automatik lite starkare med dom här karamellbyxorna. 😊

Men först vanliga mjukisbyxor, filt å serier. Förhoppningsvis orkar jag sno ihop en fruktsallad å kaffe till klockan 15. Livets goda ska man icke snåla med! 💪🏻❤

En kväll i Skellefteå

Ikväll spelade jag å sjöng å pratade på LP i Pingstkyrkan i Skellefteå. Så fin kväll det blev! Tack till er som kom om ni läser det här. Ni berörde mig! ❤


Åsså den här härliga å färgstarka donnan vid min sida. Nina som jag pluggade tillsammans med när jag bodde i Jönköping. Norrlänningarna som fann varann direkt! ❤ Det var hon som bjöd in mig till detta ikväll. Förhoppningsvis gör vi lite radio ihop om inte alltför lång tid. 😊

Efteråt blev det middag å kaffe hos min Moster å Morbror tillsammans med Mamma å Pappa. Å en av kusinerna var på besök åxå så det var kul att få träffa honom! 


Kolla in Mamma å hennes Syster! Så lika å så fina! ❤ Såhär ska jag å syrran sitta om några år å kafferepa! 😉


Nu har jag kraschlandat i sängen med alla ytterkläder på. Ska vila lite innan jag knoppar in. 😉 Jag säger TACK för idag! 🙏❤ 

Så var hon bara där

Så självklar. Å precis som jag minns henne. Min mormor. I drömmen fick jag träffa henne igen å det var så verkligt, så verkligt. Så ljuvligt underbart att få ses igen. Känna henne. Skratta. Prata. Se varje ansiktsdrag som jag saknat så.

Men ändå så oerhört smärtsamt att vakna å inse att det bara var en dröm. Såklart att det var en dröm, det är många år sen hon dog. Men att få se henne så verklig igen gör att det känns som att det var igår hon lämnade oss. 

Om det bara fanns ett nummer till himlen. Ett nummer som låg inlagt i min telefon. Då skulle jag ringa henne nu å säga ”Grattis på hjärtedagen mormor! Så roligt det var att ses”. ❤


Så verkligt. Hon var liksom här. ❤

Grattis Kära Mamma!

Idag åkte glitterklänningen på, sminket dammades av å målade ansiktet grannt å jag åkte med blommor å present till mina föräldrar. Mamma fyller 75 år idag å det har firats! ❤

Släkt å vänner har varit på besök å det har varit så roligt! 


Hon är värd att firas om å om igen. För den hon är, det hon betyder å allt hon bär. ❤

Grattis Kära Älskade Mamma! 

Bättre!

Jodå, det blev både fruktsallad å kladdkaka å mello! OCH en promenad på isen innan solen hann gå ner. 


Alltså är denna dagen bättre än igår. Hurra för det! Hoppas på samma för dig om du åxå hade en skitdag igår. 

Det här med Mello. Jag känner att jag liksom stannar i utvecklingen, för jag ÄLSKAR det fortfarande! Å eftersom jag själv sysslar med musik så borde jag inte ha gillat det från allra första början, för det är liksom inte så creddigt. Men SKIT i det! Fram med boan, löshåret å låtsasmicken å bara ”nuuuuu KÖR VI!!”. Japp, så är det här hemma 6 helger på raken varje vårvinter. Underbar tradition! (Haha, jag bör dock tillägga den sorgliga detaljen att jag i stort sett alltid sitter själv. 😂 Jag vågar sällan bjuda hem folk för det är så få som vet å förstår vett å etikett-regeln att man aldrig pratar under låtarna. 😂). Viktiga grejer!

Gillar du Melodifestivalen?

Men åh!

En riktig pain-in-the-ass-dag! Dom är ju inte roliga alltså. Dagarna med så mycket uppförsbacke att man är andfådd redan efter frukost. Det är dessutom en mental nötknäckare det där. Man behöver hitta dom där nycklarna till att inte dras med fullkomligt. Nycklarna till guldkornen. 

På ren å skär envishet tog jag mig ut på en promenad på isen. Å vips behövde jag inte leta lika mycket efter guldkorns-nycklarna. Luften brukar göra susen. Kroppen mådde fortfarande pyton, men med ett gladare sinne. 


Det är en lyx att bo såhär nära vattnet!

Efter promenaden blev det den dagliga fruktsalladen, skinkmackorna, kaffe å chokladen. Å sen tillbaka ner i soffan under filten. 

Ny dag i morgon! (…”med nya möjligheter!” Nä, usch å fy så klyschigt. Å hurtigt. Det blir det det blir. Å HUR det än blir så blir det säkert fruktsallad. Alternativt kladdkaka. Det är ju ändå mello)!

Hoppas du inte haft lika mycket uppförsbacke. Å har du det, då ska du veta att vi kämpar tillsammans! Du å jag. ❤ Oavsett omständigheter. Kram!

Frågor och Svar

Vilken årstid tycker du är den bästa?  Sommaren, sommaren, sommaren! Alltid sommaren. Jag bor definitivt på fel ställe. Vad Gud tänkte när han satte mig på denna plats vet jag inte riktigt. Att jag skulle få lära mig vikten av underställ kanske. 😉
Är du beroende av något? 
Ja. Gud, Nåden å Kladdkaka. 

Vad är det mest spännande du varit med om?

Hm…. Mötet med olika människor är alltid spännande. Man vet aldrig vart det tar en. Mina år som lastbilsliftare var väldigt spännande. Förutom såna värdsliga ting som att lastbilen brann upp under en av färderna eller att det small vid några tillfällen så var mötet med chaufförerna det absolut bästa. Mitt hjärta förändrades för varje resa. Mjuknade å formades om. Dom människorna å mötena bär jag med mig för resten av mitt liv. 

Tror du på ett liv efter detta?
Oh ja! Ett liv där ingen smärta å ingen död finns. Ett evigt liv tillsammans med den Gud jag vandrar med här på jorden. 

Vem är ditt så kallade ”frikort”?
Absolut ingen. Så länge jag får dela livet med min man så är det honom jag håller mig till. 

Ångrar du något?
Absolut. Det sägs ju att man inte ska ångra nåt i livet, det går ju ändå inte göra nåt åt. Men jag ångrar saker jag sagt. Jag ångrar när jag gjort nåt som skadat. Det kallas samvete å det hoppas jag att jag ska behålla. 

Om du fick säga nåt till ditt 12-åriga jag, vad skulle du säga då?
Jag skulle säga att hon inte skulle slå så hårt på sig själv. Att hon är älskad å dyrbar. Jag skulle förklara att den där 20-årskrisen längre fram är fullkomligt onödig. Å att hon kommer bli snyggare med åren, haha. Att hon kommer få riktiga vänner. Såna hon drömt om. Att livet kommer kännas skit mellan varven, men att runt hörnet väntar nåt fantastiskt. Å jag skulle berätta att dom där tankarna hon har om att hon är medioker är lögn. 

Om du fick vara kille för en dag, vad skulle du göra då? 
Jag skulle ta på mig ett par riktigt schyssta jeans å spana i min rumpa! 😂

Vad gör du när du ingen ser å hör?
Jag pratar högt med Gud, fiser å mimar till låtar å låtsas att jag är en grym sångerska! Men allt det där gör jag publikt åxå, haha! 

Vad ville du som liten bli när du blev stor?
Sångerska. Om inte det skulle gå vägen så ville jag bli friidrottsstjärna å vinna OS-guld, haha. 

Om du blev stadsminister, vad skulle du då göra?
Jag skulle förmodligen leda Sverige till undergång! 😂


Men innan det skulle jag ta tillfället i akt att sjunga mina alster i riksdagen. Man måste se sitt tillfälle å gripa det! 😉

Så kom solen!

Äntligen! Det har varit så grått å trist, sådär så horisonten aldrig tyckts ljusna. Men så kom solen. Ååå, den älskade solen! 

Efter promenaden knatade jag över till vänner tillika grannar å pratade om livet. Igår satt jag hos en annan vän å delade tankar. Nu har jag just avslutat ett telefonsamtal med en Jönköpings-vän. Å jag känner mig så galet välsignad av alla dessa människor som finns i min omgivning. ❤ Totalt boostad! 


Ikväll blir det fruktsallad, filt å nåt må-bra-program. Önskar dig en skön tisdagkväll!

Uppförsbacke å rörelseglädje

Hej du! Hur mår du? ❤ Jag har ont i kroppen å har  uppförsbacke, men tuffar på i den takt som går. Hitintills har veckan bjudit på middag å fika hos mamma å pappa, bästishäng, kladdkaka (Thank Lord!), övning, rörelseglädje å en massa vila! 


Jag är så urbota glad över mina träningsövningar! Peppen är stor varje gång jag orkar mig igenom dom! 💪🏻💪🏻💪🏻 Har kollat lite på nya träningsbyxor på nätet. Framsteg ska belönas tycker jag! Det var lite tungt under kvällens promenad, snön var moddig å bökig. Men fortfarande rörelseglädje! Det är livet! ❤

Nu ett avsnitt av ”Sofias Änglar” innan vi knoppar in. Hoppas du mår bra. Att du hittar små guldkorn i vardagen om det just nu är tufft eller trist. Å att du njuter i fulla drag om livet bjuder upp till dans! 💃

Kram!