månadsarkiv: december 2016

Thailand hägrar!

Men hallå!! När jag tillät mig själv att påbörja nedräkningen till Thailand så var det 84 dagar kvar. Idag när jag trycker på appen så visas denna siffra…!


Nu är det nära! ❤️

Vi pratar Thailand Non Stop, planerar packning, gör dom sista inköpen å idag så har vi varit å tagit andra sprutan. Redo! 

Vädret visar moln å regn tyvärr, men vi får se när vi kommer dit. Vi längtar efter värmen! 


Nog är det vackert här i vinterskruden, men sommaren känns SÅ efterlängtad! 

Jag har investerat i en ny mjukisdress från Kari Traa så jag flyger skönt. Å i eftermiddags var jag å fixade färg på fransar å ögonbryn. 


Nu är det bara resväskorna som ska fyllas! Thailand hägrar!

Fånga dagen, fånga ljuset

Ljuset här uppe har ökat med typ 9 minuter per dag å det märks, haha. Man är så svältfödd på ljus denna tid på året så man märker av varenda liten solstrålsförlängning.

Min tid hos sjukgymnasten blev inställd idag, så då passade vi på att promenera tillsammans jag å Henric. På isen dagen till ära. 
Det är lyx att bo såhär nära vattnet! Både sommar å vinter. Det blir liksom frihet på en gång! ❤️

Juldagen

Juldagen verkar vara lite av eller på för dom flesta. Antingen en riktig slöardag när man går å skrotar å skräpar i myskläder, eller så partystassen på å utgång. Du kanske hunnit med båda? 🙂 

Vi har skrotat runt å myst i våra julklappar idag. Bruno å Hence tog sig kvalitetstid vid granen. 🙂 

Innan ljuset gick å la sig så hann vi ut på en promenad, krispigt ute! Sen vidare till mina föräldrar för att äta julbord innan Henric åkte vidare på jobb. Disco hela natten lång för honom, jag är inte avundsjuk. 😉 

Jag stannade kvar hos Mamma å Pappa som fick besök, så jag snyltade fika å sällskap till sent ikväll. 🙂 


Jag känner mig mycket nöjd å glad över julen. Så i morgon tar jag vanlig måndag tror jag. Man ska sluta när man är på topp! 😉

Går du all in i dagarna tre? Är annandagen lika julig för dig som dom första två?

God Jul! ❤️

Så var julen här igen. Jag hoppas din dag varit fridfull. Vi har firat enkelt. Enkelt, men fint. 

På förmiddagen var vi till kyrkan å sen åkte vi till mamma å pappa å fikade med lite släkt. Sen har vi varit där å ätit, spelat lite spel, öppnat julklappar å umgåtts. Jag känner mig tacksam å glad! 


Nu har vi landat hemma i soffan. Malte joinar oss. ❤️ Bruno är av det fartigare slaget så han springer runt å välter lägenheten. 😂 Äter upp min stora blomma, leker med julgranskulorna å springer i full fart utan broms för att kraschlanda i väggen. High life!

Förresten. Det här med julkort… TACK till alla som skickat oss en hälsning via brevlådan, vi blir så glada för det! ❤️ Vi skickar dock aldrig några julkort själva. Det faller bort VARJE år… Men det betyder inte att vi inte vill önska alla en God Jul. 

Så… GOD Jul! 


Önskar Natanaelsons

Måtte övning ge färdighet…

När jag var liten var jag grymt fokuserad i det jag tog mig för, framför allt musiken. Jag hade stora drömmar å mål å jag kunde inte se nån anledning till att dom drömmarna å målen inte skulle gå i uppfyllelse. Ville jag nåt så såg jag till att det blev så helt enkelt. 

Sen blev jag äldre å stötte på patrull. Jante-lagen. Lättja. Å diverse andra saker som störde mitt fokus. 

Såhär ”hundra år senare” så bär jag fortfarande en känsla av att ingenting är omöjligt. Förutom vissa saker. Såsom pianospelandet. Det är ett välda patrullande i mitt huvud när det gäller det!

Jag har alltid sett pianospelandet som ett nödvändigt ont. Enklare att kunna spela själv helt enkelt. Men jag har aldrig tyckt mig kunna det. Men så har jag gått å grunnat på en tanke länge nu. Jag står i startgroparna av att spela in nytt material, låtar som jag jobbat med under hösten. Å jag funderar vem jag ska leja som pianist. Men så gror den där tanken om att ”jag kanske borde ge mig på att spela själv…då blir det ju mer mitt eget uttryck…”. 

Å jag vill inte ens säga det högt. För jag tänker liksom att det är dömt att misslyckas. Jag sätter upp en hel massa hinder i mitt huvud. 

Men skit i det. Nu sitter jag här vid pianot å tragglar. Försöker lära mig spela till klick, som jag ALDRIG kunnat. För att sen kunna spela in.


Går det lära en gammal hund att sitta? Eller ska jag ringa ett proffs på en gång i stället? 😂

Julklappar å äktenskap

Men vad i allsina dagar! Det bara rullar på. Livet. Advent. Dagarna. Veckorna. Vissa dagar tar jag mig inte upp förrän vid 18-snåret (tragiskt eller komiskt, välj själv), så det blir snålt om timmar på dygnet att göra nåt vettigt. Idag gjorde jag  dock en ride på stan i DAGSLJUS å nu ligger det äntligen klappar under granen. Puh! Ovanligt tidigt ändå, jag brukar göra det där den 23:e… 

Är du klappad å klar inför jul?

Jag å Henric tog oss en kvällspromenad ikväll å JISSES vilken halka!! Galet! Två bambisar på hal is. Men jag var nog den största bambin. 😂 

Ikväll har vi kollat på vårat favorit-program ”Gifta vid första ögonkastet”. Har du sett det? Så grymt intressant, vi plöjer samtliga säsonger från både Sverige, USA å nu Australien. Tycka vad man tycka vill om själva giftas-grejen, men det är både lärorikt, roligt å intressant att se hur vi människor fungerar i nära relationer. Vad som krockar å vad som kan bli hur häftigt å djupt som helst om man bara tar sig igenom seriekrockarna. 🙂 


Den gamla farbrorn i päls ville vara med i soffan. 🐰 Han är så urbota söt! Ett riktigt original. ❤️

Tredje Advent

Det här har på riktigt aldrig hänt i hela mitt liv! Granen klädd å klar den tredje advent! 


Man skulle kunna tro att jag genomgår en livskris, men så farligt är det inte. Vi har bara bestämt att alla julsaker ska åka undan innan vi åker till solen, så om det ska vara värt besväret att plocka fram dom så får det göras nu. 

Sagt å gjort. Granen är klädd å tomtarna uppradade. Å så klart står krubban å välkomnar i hallen. ❤️


Det här juliga tilltaget i tredje advent chockar samtliga av mina nära å kära, inte minst mig själv. Detta liv är i ständig förändelse! Eller förändring eller vad det heter! 😉 

Efter julgransfadäsen så kände vi oss så wild and crazy så vi lagade en ny maträtt (för oss). Omelett, haha!! 


Gott var det! Men i morgon återgår vi nog till den vanliga menyn, korv å pommes, haha. Som sagt… wild and crazy… 😉 

Hoppas du haft en fin Tredje Advent! ❤️


Vi åkte från Lycksele i dagsljus å kom hem när det var nattsvart ute. Vi passade dock på att åka förbi Mammas å Pappas gamla hus i Lycksele (som Pappa byggt själv) å sen även Henrics Farfars gamla hus i Kankberg (Jag vet, konstiga namn här uppe). Så roligt att se! Om det nu kommer upp nån varning i tidningen om en vit skåpbil som har åkt runt dessa trakter å fotograferat så vet du alltså vem som ska beskyllas för det tilltaget…

Kram å go natt!

Turist, javisst!

Jag har känt mig som en turist idag. Helgen spenderas i Lycksele då jag följde med Henric hit igår på hans jobb. Han gör julshow med Sonja Aldén, Lasse Berghagen, Markoolio, Isa å Andreas Johnson. Så det är hit han åker på helgerna å den här gången följde jag med. 

Igår kollade jag på showen, det var riktigt bra! Vi kom i säng sent å jag har tyvärr varit vaken i stort sett hela natten. Det är galet lyhört så man hör alla glada å mindre glada överförfriskade personer fram till morgonkvisten. 

Idag efter frukost vilade vi innan vi traskade iväg ner på byn å ”gjorde stan”. 🙂 Lycksele är mysigt tycker jag! Mamma å Pappa har dessutom bott här när dom var yngre. 


Jag tog stolt en bild på mig själv utanför Pappas jobb å skickade till mamma å pappa, men fick till svar att Banken hade flyttats sen Pappa jobbade där, så jag poserade utanför fel ingång, haha. 🙂 

Nåväl. 🙂 Vi traskade runt å handlade lite. Jag lyssnade roat på dialekten när folk pratade med varann, man blir ju glad!

Ikväll jobbar Henric igen å jag har tagit det lugnt på hotellrummet. Har kollat ”Så mycket bättre” å blivit rörd till tårar. Kollade du? Jisses alltså… En hyllning till Ted Gärdestad å hans bror Kenneth. Kenneth som var där. Den människan alltså. Det han bär på. Å det Ted bar på. Det går liksom inte att värja sig. Se det, om du inte gjorde det. ❤️

Nu ska jag krypa ner å se om denna natt vill bjuda på lite sömn. Vi får väl se.


Gokvällers från Lycksele! 

Krispigt!

Det plingade till i min telefon när jag var ute å gick idag. Jag dröjde med att plocka upp den då jag gruvade mig för kylan som skulle uppstå mot handen när jag tog av vanten. Till slut gjorde jag i alla fall slag i saken å kunde läsa meddelandet från Henric: ”Det är friskt ute idag…” 

Haha! Skoja inte! Friskt å krispigt har det sannerligen varit. 

Jag tog en liten selfie i början på promenaden…


En stund senare såg jag ut såhär…

Frostigt i skägget kan man säga, haha!

Det finns dock aldrig nåt väder som kan få mig att stanna inne om benen bär. Promenader är LYX! Å kläder är till för att användas. 
Dessutom slående vackert! Jag hann se solen lite, men när jag vände hem så slog gatubelysningen igång…

Jag FaceTimade med mitt yngsta syskon-barn, Moses,  vid tre-tiden. Han konstaterade lite chockat till sin mamma att ”det är kväll hos Hanna!” när han fick se mörkret utomhus. Hos honom i Göteborg, där sken solen fortfarande. 

Ja…nog är Norrland väldigt vackert! Men det här vinter-mörkret har jag sannerligen aldrig förstått mig på.

Det kom ett brev på posten…

Det kom ett brev på posten idag som gjorde mig så urbota glad! Eller brev å brev. Snarare ett paket. Jag hörde redan när jag var på toaletten att brevbäraren fick mecka lite för att få ner det i brevlådan å det gjorde mig ju mycket nyfiken! 🙂 

Till min förvåning så stod det mitt namn på det där paketet. Större sortens brev brukar alltid vara till Henric eftersom han äger ett företag. Men icke idag! Nej nej. Hanna stod det, klart å tydligt! 

Däri låg det ett brev tillsammans med en tröja/träningsjacka å redan där tjöt jag till av glädje! I somras såg jag den där jackan på min vän Nina å jag tyckte den satt som en smäck. Jag har letat den sen dess men inte hittat den. 

Nu kom den som ett paket…från just Nina. Hon skrev att hon varit i Sälen å hittat precis den. Att hon tänkte på mig å därför köpte den till mig. Alltså, HUUUUUUR glad på en skala kan man bli???! Jag toppar den skalan!!

Jag blir alldeles tårögd nu när jag skriver det faktiskt! För jag tycker det var så fantastiskt fint! ❤️❤️❤️

 

Att få en gåva på posten en helt vanlig måndag. Att veta att en vän haft mig i tankarna. Att det är rosa detaljer. Att en vän köpt den här just till mig! Hurra! Det här gjorde min dag! 

Tack Nina! ❤️