månadsarkiv: juli 2016

Kvällspromenad 

Jag älskar kvällspromenader. Eller ja, jag älskar alla promenader. Men kvällspromenader är så fria, friska å stilla på nåt vis? Ikväll togs den tillsammans med Nina, en vän ”från förr”. Vi umgicks väldigt mycket i högstadiet, hängde med varann dygnet runt å skrattade irriterande (för andra) mycket. 🙂 Nu bor hon i Karlskoga men är i Piteå å jobbar under sommaren (hon är läkare), så vi försöker passa på att ses lite. Såna här kvällar… Ovärdeliga!

Livet

Hej å hå, hur mår du? Vad har du gjort dom senaste dagarna? ❤️

Jag har skrattat så jag tappat andan, gråtit så ögonen korkat igen, träffat folk, varit ensam, solat, sovit, pratat, mumlat, ätit kladdkaka, haft besök, skrivit ny musik, övat å säkert släppt nån fjärt! 😉 Livet är vad jag haft dom senaste dagarna. 🙂

I eftermiddags fick jag besök av våran bröllopsfotograf! Kärt återseende!


Viktoria Wigenstam heter hon å förtjänar all cred hon får. Duktig, glad, härlig, spontan, genuin å med en fingertoppskänsla i sina bilder. 🙂

Vi har slagit våra kloka huvuden ihop å jag ser fram emot att samarbeta med henne längre fram! ❤️

Ikväll har jag å Malte haft altanhäng. Kaffe, filt å musik i högtalarna. Å grannens fest i bakgrunden. Trivs med det! 

Effektiv dejting

Eftersom Henric jobbar extremt mycket på sommaren (som ljudtekniker så är man i stort sett fullbokad då) så får vi liksom hitta små stunder då vi ses. I veckan är det Pite Dansar Och Ler, så då jobbar han ju här i stan. 

Ikväll åkte jag in till stan, tänkte att jag kan ju chansa å se om vi kan käka ihop. Å faktiskt kom jag i precis rätt tid, för då behövde han en matpaus! Vi åkte förbi MAX å köpte mat å sen åkte vi till Västra Kajen å bredde ut filten på en brygga. Vädret är ljuvligt å vi fick en liten stund tillsammans!
Det behöver inte vara så märkvärdigt alltid. En timme på en brygga med skräpmat å sol tillsammans med sin andra hälft, det kan kännas som fin vardagslyx! ❤️

Älskade Vänner

Efter sol å bad i stugan så rullade vi hemåt för att träffa vänner ikväll. När vi kom till Annelie å Kenneth så hade dom dukat fram ett fantastiskt fika. Ljuvligt gott! 

Vi fikade å pratade länge. En fantastisk trevlig kväll! ❤️
Jag Älskar dessa människor! ❤️

När skymningen smög sig på så tände vi ljus, tog på oss filtar å nattsuddade lite innan vi till slut insåg att vi behövde ta oss hem så Henric får sova lite innan jobbdax. 

Åh. Jag myser av kvällar som dessa! ❤️

Stugidyllen levererar

Vilken dag vi fick idag! Sol, bad, besök av släktingar, fika, hamburgare, häng vid havet å allmänt SOFT! Solen har tagit på bra, vi lägger oss varma i skinnet. 🙂 
Åsså stannar vi en extra natt. Den här vyn. Gha! ❤️

50 år! ❤️

Mina Älskade föräldrar har idag varit gifta i 50 år! ❤️ Vilken fantastisk grej! ❤️ Vi har firat dom i Burträsk, där dom i tidernas begynnelse bodde. 🙂 Mat på Världshuset å sen ”ut på byn” för att se vad som förändrats på över 40 år. 

Supergoa servitrisen Malin som servade oss på Burträsk Världshus. Helt fantastiskt bemötande fick vi! 


Svågrarna


Systrarna
Pappa å Dotter. ❤️ Visst är vi lite lika? 🙂 


Åsså Han å Jag. ❤️ Som inte riktigt nått 50 år… 😉 Men snart 1! 🙂 

Kära Mamma å Pappa! Ni är fantastiska, mot oss å mot varandra. Som du sa i talet, Pappa: ”Vi har haft varandra. Å vi har haft det bra”. Ja, så är det. Ni har haft det bra tillsammans. Det ni är för varandra, det är nåt att ta rygg på. ❤️

STORT GRATTIS på er 50-åriga bröllopsdag!! ❤️❤️❤️

Livet och Döden

Den här dagen kvalar in som sommarens hitintills bästa. Solen har värmt alldeles fantastiskt å jag har njutit av livet! 

Ikväll tog jag en promenad å det är ju overkligt vackert i Sverige en skön sommarkväll!  
Samtidigt som jag njutit i fulla drag så har tankarna gått till morgondagen. Då håller jag i en begravning för en ung människa som borde fått så många fler år. 

Livet och Döden. Hela tiden hand i hand. 

Vi får liksom njuta allt vi kan, när vi kan. ❤️

Jag liksom njuter! 

Det är mycket nu, med jobb å så. Jag har dock förbjudit mig själv att jobba dagtid om solen är framme (när det handlar om att jobba hemifrån, det är ju inte så att jag strejkar att åka ut å jobba för att solen skiner, haha!), för då ska man njuta! Å som jag njuter! Jag kan i ärlighetens namn inte komma på nåt bättre livsnjuteri än det här. Livet på en pinne, en ljuvlig pinne! 

Som grädde på moset så frossar vi (jag å Henric) i Sommarkaka (med extra mycket fyllning) å vaniljsås. Å kaffe. Kaffekaffekaffe. 

Livet.På.En.Fantastiskt.Ljuvlig.Pinne. 

Tillbaka efter en helg i stugan 

En helg i stugan har passerat. Fullt hus, då vi varit samlade nästan hela familjen. Sol, regn, fika, mat, umgänge, sömn å lite arbete för min del. I kväll kom jag hem igen. 


Sommarstugan är ro och frid. Där är vi uppvuxna, jag å mina syskon. Där har luften alltid känts frisk att andas. 


Ett riktigt sånt där smultronställe. 

Ändå är det skönt att komma hem åxå! Landa i sin egen soffa, äta pizza å kolla på TV.

Önskar dig en fin avslutning på helgen! ❤️

Begravning från morgon till kväll

Steg upp klockan 06.00 i morse. Alltså, jag lider nåt fabulöst varje gång! Känns lite som en nära-döden-upplevelse att kravla sig upp den där tiden på dygnet. Menmen. Upp kom jag då. 🙂  Mofflade i mig tomtegröt å drog på mig promenadkläderna för att väcka kroppen å stämbandenNär man väl kommer ut så är det ju så värt det, alla gånger! Naturen är ju nåt utav det bästa man kan uppleva. En vanlig torsdag, bara sådär! Helt plötsligt blev det en skön morgon å glömt var allt det där plågsamma som var kopplat till uppstigningen. 😉 Dessutom är det så trevligt att komma in sen å få äta en frukost nummer två. 🙂 

Klockan 10 åkte jag å sjöng på begravning, skyndade mig hem, slängde i mig lunch å åkte sen iväg på ett begravningssamtal med dom anhöriga till en begravning jag ska hålla till veckan. Huvudet är alltid fullt av tankar när man kommer hem från ett sånt samtal, så jag satte mig ner direkt jag kom hem å började skissa å fundera på hur jag ska lägga upp det. Vid halvåtta fick jag avbryta å åka å handla, det fanns ju ingen mat hemma! Träffade en kompis utanför affären å stannade å pratade en lång stund. Så roligt! 😊


Jonas bor i Göteborg, men semestrar här i Pite, blev helt chockad (men glad) att helt oväntat träffa honom utanför Coop! 

Behövligt dessutom att kliva ut ur begravnings-bubblan en stund. Å nu vill kroppen å själen ha vila å återhämtning. ❤️

Kram från mig. Till dig. 🙂 ❤️