månadsarkiv: september 2015

Lycklig så in i bängen!

Att få återse mitt Jönköping sen flytten för två år sen är fantastiskt!

Vi anlände klockan 15.00 ganska så exakt å började med en promenad runt Munksjön.

  
  
  
  
  
  
  
Som jag har längtat efter dom stegen! Jag sken ikapp med solen å Henric konstaterade att ”det krävs inte mycket för att få dig glad…”

Efter det hade jag bestämt middagsdate med Sandra inne i stan. Fina, ljuvliga Sandra som jag saknat så oerhört dessa år. Det var som att tiden stått still, vi tog vid där vi slutade sist å pratade om livets vesäntligheter rakt igenom. 

Dom 2,5 timmarna gick snabbt å efter det åkte jag å Henric ”hem”. Till huset där vi bodde. Å till Göran, älskade Göran. Världens bästa hyresvärd!

  
  
Jag å Göran är familj! Efter 7 år i vått å torrt, genom livets svåra å lätta, så håller vi ihop! 

Nu har vi krupit ner under täcket å ska sova hemma hos Karin, ännu ett bästis-ämne. I morgon ska Henric iväg å träffa lite kompisar å jag å Karin ska prata om livet. Livet!

Så är vi då på väg

På torsdag är det dags för nytt läkarbesök i Göteborg för mig å vi beslutade oss för att göra det hela till en liten semestertripp. Så i morse packade vi in oss i bilen å började resan mot södern. 

  
Vädret har varit ljuvligt hela dagen så rasterna har varit sköna å avkopplande. 

  
Våran första semester-picknick som Man å Fru! ❤️

  
Jag blir alltid varm i hjärtat när jag ser dessa lastbilar! Det var det första åkeriet jag kom i kontakt med när jag började min karriär som lastbils-liftare. 🙂 Roliga å spännande minnen!

  
Höga Kusten är förbi å vi är snart framme i Stockholm där vi ska sova på hotell i natt. I morgon åker vi till Jönköping å jag blir alldeles glad i hjärtat över att få återse Munksjön, vänner, huset jag bodde i å min allra käraste hyresvärd! ❤️

  
Lite roligt är att för exakt två år sen (på datumet) så körde vi precis den här vägen fast åt andra hållet. Det var nämligen då vi flyttade upp till Piteå!

Vi har förresten hunnit med en liten shoppingtur idag åxå. Jag köpte mig en ny jacka å Henric köpte sig en jätte-stor godispåse, haha. Båda nöjda! 😉 

Innan regnet kom

Visserligen är det alldeles mörkt på himlen nu å regnet hänger över oss, men vi hann få en fantastisk dag innan detta väder drog in. 

Wow alltså, säga vad man vill om sommaren men vi fick i alla fall en fin höst!

  
  
  
  
  
  
  
  
Synd att det inte är en doft-blogg, jag hade gärna delat med mig av höstdofterna till er som inte orkat/kunna ta er ut idag. 

Men nu är det soffan som gäller resten av kvällen. Önskar dig/er en skön lördag kväll! ❤️

Ett steg i taget

En fot framför den andra. Ett steg i taget. När du vänder dig om ser du att du tagit dig  en bit. Kanske längre än vad du först trodde. Eller så känner du dig kanske besviken över att du inte tagit dig längre än såhär?

Oavsett, så kommer du framåt. Så länge du sätter en fot framför den andra å går, så kommer du framåt. Du är inte längre på den platsen som du gick ifrån.

  
Glöm inte det. Förringa inte dina steg. För dom är på riktigt. Å du är på väg! ❤️

Den eviga vilan 

Man kan – om man vill se lite humoristiskt på de här tröttsamma skoven – kalla det för ”den eviga vilan”. Ibland är det bara kistan som fattas för att göra det hela komplett, haha! 🙂 

Nåväl. Jag har det varmt å skönt. Jag eldar ljus i sinne, sådär så man får känslan av att man har tänt en brasa mitt i lägenheten. Jag har alltid önskat mig en öppenspis å man kan säga att jag nu har tagit saken i egna händer. 😉 

  
  
  
  
  

Ibland när jag strosar runt här hemma så kan jag tänka att ”åh, så fint vi har det!”. Inget märkvärdigt äger vi. Men det är ett hem. Vårat hem!

Hjälp mig hjälpa

Det plingade på dörren i kväll. Där ute stod en tjej från Röda Korset å undrade om vi kunde tänkas ge pengar varje månad för flyktingarna som behöver vår hjälp. För dom behöver verkligen vår hjälp!

Eftersom Henric är på turné så bad jag om att få vänta med att skriva på, för att kunna prata med honom innan vi bestämmer hur å vad som ska ges å så vidare. 

Vi pratade en stund, jag å den där tjejen. Å när jag stängde dörren om mig så skavde det inombords. 

Jag har så svårt för att jag – i det hälsotillstånd jag själv befinner mig – inte kan göra så mycket konkret. Jo, jag kan ju skänka pengar, det kan jag! Men jag menar, rent fysiskt. Att göra nånting för alla dessa människor. Jag skulle vilja vara på plats dit dom kommer. Dela ut filtar, kramar, tröst å omtanke. Hjälpa dom att svara på frågor, ringa samtal eller hitta igen sin familj. Vara ett ansikte som återkommer som kan skänka dom en liten bit av trygghet. Någon att lita på, mitt i allt. 

Jag har funderat på vad jag kan göra (förutom att ge pengar) å det jag kommit fram till är att jag har kläder å skor som jag kan ge bort. Jag behöver bara veta var jag ska åka med det? Finns det nåt ställe här i Piteå som tar emot kläder till flyktingarna? Någon som vet?

  
Å till er som engagerar er i dessa människor som förlorat allt. Ni är hjältar i mina ögon. Riktiga hjältar. ❤️

Och så tillbaka

Borta är så väldigt bra, men hemma är ändå nåt alldeles särskilt. Även om stugan faktiskt åxå är som ett hem. Mamma å Pappa är väl alltid ”hemma”? Hur gammal man än blir?

Jag tog en promenad ikväll när vi kommit hem å landat. Dom där stegen i spåret å luften i lungorna gör mig så vansinnigt lycklig. 

  

I veckan är det begravningar som står på schemat å däremellan annat sångfix. Å sen bara väldigt mycket vila! Jag är inte roligare än så. Men det räcker ju alldeles förträffligt! 🙂 

I det enkla bor det vackra 

Sista svängen i stugan för i år. Å det är lika vackert här som alltid. 

  
  
  
  
  
  
  
Jag gör det jag brukar göra när jag är här. Gungar, vilar, filosoferar å äter Mammas goda mat. 

Nu har regnet kommit igen så vi kurar i uterummet med kaffe å glass. 

Livet på en pinne! 

Mysigt rusk

Efter soliga å fina höstdagar så smattrar nu regnet mot rutan. Ruskigt är ordet. Å lite mysigt kan tyckas. Jag kände mig i alla fall ganska nöjd när jag efter frukost kröp ner under filten, med tända ljus å kaffedoften som spred sig i lägenheten. Å min mysiga kompis som låg å tittade på mig. ❤️

  
  
  
Jag föredrar ju solen som ljuskälla. Men stearinljus å blockljus är åxå ok!