månadsarkiv: april 2014

Tacksamhetslista på tvång

Det kommer sannerligen inte alltid av sig självt, den där tacksamheten. Ibland får man helt enkelt göra en lista på tvång.
Inte för att vara präktig. Men för att överleva.

Idag är det faktiskt lite av en skitdag. Kroppen är ur form, men jag gav mig ändå ut på promenad. Med konsekvens att jag höll på att ramla i duschen efteråt.
Å inte kunde jag hålla tankarna borta heller. För en stund nådde rädslan ända in i själen, ända in i märgen: Tänk om det är nåt som är riktigt, riktigt fel. Tänk om det inte går att ordna…

Jag ska inte tänka så. För det tjänar verkligen ingenting till. Men dagar som dessa misslyckas jag fatalt med att hålla det på avstånd.
Därav tacksamhetslista på tvång.
Så här kommer den:

1) Promenaden. Trots att det blev som det blev så var den väldigt härlig. Jag såg renar, en älg å en hare. Som att vandra i ett vildmarks-zoo. 🙂

2) En varm kram från en granne. Å en klapp på kinden. Vem blir inte glad av en sån sak? 🙂

3) Det faktum att vi går in i maj månad i morgon! Jag ser ljuset i tunneln, mina damer å herrar! Sommaren är snart här!! 🙂 ❤️❤️❤️

Nu är det eran tur! Vad är ni tacksamma över? Dela gärna med er! 🙂

20140430-233342.jpg

”Solen är skön, solen är toppen…”

”…solen är varm, målar brun hela kroppen. Solen som gör det blir morgon var dag. Solen i PITEÅ är bäst tycker jag!”

Fantastisk sång som man kan byta ut namnet på staden efter behag å resemål. 🙂

Mitt resa var en skön promenad på diverse vägar idag.
Jag njöt i stora mått! Pluggade in musik i öronen å kunde faktiskt inte låta bli att både lyfta händerna mot skyn å ta spontana danssteg i ren å skär glädje.
Jag andades så mycket jag bara kunde utan att det skulle verka som nån hysterisk hyperventilering, jag var bara TVUNGEN att få lukta på den sköna våren så mycket som möjligt.

Det var ren å skär glädje i dagens promenad. REN Å SKÄR GLÄDJE, i både kropp å själ!

20140428-232917.jpg

20140428-233055.jpg

Spelning i Skellefteå

I kväll fick jag äran att vara med på ett hörn när Skellefteås Symfoniorkester hade Allsångskonsert på Anderstorpskolan i Skellefteå (min gamla gymnasieskola, jisses vilka minnen som poppade upp i mitt huvud när jag gick in där). Duktiga musiker å sångare/sångerskor. Jag är glad å tacksam att jag åxå fick vara med! Jag sjöng å spelade min låt ”Besök från kärleken”

20140427-013104.jpg
I morgon tänkte jag lägga upp ett filmklipp så får ni höra hela låten å hur det lät.

Men nu ska jag sova. I morgon döps våra vänners nya bäbis å då ska vi va där.

Glad å tacksam över denna trevliga konsert-kväll!

Till dig som förlorat någon eller något

Ibland är det som att marken man står på bara rämnar. Sjukdom, död å förtvivlan klampar in utan att ens fråga om lov, helt plötsligt så finns det bara där. Å luften blir alldeles svår att andas.

Idag har jag burit med mig några människor alldeles närmast hjärtat. För jag vet att idag var en svår dag. Idag rämnade marken för dessa människor.

Ibland kan man inte göra mer än så. Bära dom i sitt hjärta.

Om du är en av dom som tappat fotfästet å som förtvivlat söker efter fast mark att stå på…
Håll ut. En liten stund i taget. När du inte orkar finns det någon som bär dig i sitt hjärta. Tills luften går att andas igen.

Håll ut.

20140426-011913.jpg

Vardagsglädje

En liten promenad ut på gården idag resulterade i en lunch å kaffestund ihop med Lisbeth, en granne som är en riktig cooling 🙂 . Hon, som bott i USA i 44 år å jag, som mellan varven är översocial å ibland mycket osvensk, kom överens om att det socialiseras spontant alldeles för lite i detta land.
Därför dukade vi fram lunch vid grillplatsen å Lisbeth bjöd på kex, ost å kaffe. 🙂 Där satt vi å filosoferade i solen å hade det alldeles förträffligt bra, jag å hon!

20140424-223616.jpg
Härlig människa!

Husdjuren fick såklart va med åxå. 😉 Eddy (hennes katt) å Malte är väl kanske inte som ler å långhalm än, men på god väg… 🙂

20140424-223805.jpg
Jag gillar sånt här! Det är såhär livet ska va! ❤️

Men kom igeeeeen! :(

Eftersom den galna värken aldrig lagt sig utan snarare blivit värre sen de drog ut den där tandskrället förra måndan, så fick jag besöka tandläkaren idag igen. Å han konstaterade att nåt gått fel i läkningsprocessen, så käkbenet legat blottat hela tiden. Hm… Jag tyckte väl det var nåt som inte kändes helt bekvämt. Milt uttryckt… 🙁
Nu har jag fått nån antibiotika-behandling i gluggen som ska ligga där några dar. Å en uppmaning om att ”ge värken ett par veckor”. Det var ju inte riktigt vad jag ville höra…

Jag åkte hem å bäddade ner mig i soffan å grinade en skvätt. Mest bara över att det ska hålla på å trilskas, jag blir så urbota less.
Mitt tålamod är inte alltid vad det borde vara såna här gånger.

Men nu går jag å lägger mig med ett ganska glatt sinne i alla fall. Jag har haft en mysig kväll med favoritserien på TV å favoritkillarna i soffan. 🙂

20140423-234845.jpg

Dessutom har jag bokat två spelningar, men mer om det längre fram. 🙂

Där jag är

Där är vila å återhämtning.

20140423-003312.jpg
Sittandes vid en solvägg är det absolut bästa.

Jag älskar, älskar, älskar att våren slagit ner å får på riktigt fjärilar i magen när jag tänker på att sommaren snart är här!

Hoppas du åxå får den återhämtning du behöver. Å att ljuset ger dig en liten skjuts på vägen dit du vill nå! ❤️

Tid att leva

Livet har varit så härligt idag! Jag vaknade upp utan migrän å trodde knappt det var sant! Firade med en stor portion sommarkaka med vaniljsås till efterrätt efter frukosten.
En sakta promenad i solen, där jag blundade å njöt av varje solstråle på kinden. (Henric drog mig i armen: ”Du behöver väl ändå inte gå MITT på vägen?” Haha. Han är en sån torrboll. 😉 )

När det blev dags för middag åkte vi till brorsan å grillade go-mat. Åååå, va gott det var! Å trevligt! Vi pratade en hel del å jag skrattade hjärtligt å på riktigt. Sådär när livet är härligt.

20140420-004522.jpg

20140420-004546.jpg

20140420-004604.jpg

20140420-004633.jpg

20140420-004650.jpg

20140420-004719.jpg

20140420-004737.jpg

Dessutom stassade jag på mig zebra-brallorna idag. Då är det vår! (Kanske inte så vårigt med mössa å halsduk inomhus, men vad gör man när man fryser…)

20140420-005151.jpg

Nu ska vi sova dock.
Henric har bäddat ner sig, får se om jag på nåt sätt lyckas lura tillbaka min del av sängen… 🙂

20140420-005536.jpg
Jag gnolar inombords ”Nu är det härligt att leva, nu är det tid för musik”… Minns ni den?
Hur som helst. Idag var det härligt att leva! TID att leva! 🙂

Guldströssel från himlen

Det är att mitt i all misär vakna upp mitt i natten å läsa ett sms från en vän: ”Jag ber för dig just nu”.

Eller att bli uppringd mitt på dagen å veta att man inom en kvart kommer få besök av en annan vän man inte träffat på en sisådär 10 år. Att man uppkrupen i soffan under en filt får sitta mitt emot denna fina vän. Som man saknat.

Eller att äntligen kunna ta sig ut på gården en sväng, för att mötas av sköna grannar som frågar om man vill grilla en korv.

Inte är jag särskilt frisk just nu. Men vet ni. Det har regnat guldströssel från himlen över mig idag.

20140418-232023.jpg